pondělí 14. května 2012

WotC znovu vydávají 1. edici AD&D

Není to úplně novinka, jen doháním rest pokud to někomu uniklo. Zdá se, že retro vlna kolem původních prvních edic Dungeons and Dragons už překročila hranice komunit soustředěných kolem diskuzních portálu jako je třeba Dragonsfoot, blogové sféry Old school renissance či vydavatelů retroklonů původních pravidel, apod. Dokonce již i aktuální držitelé práv na Dungens and Dragons, Wizards of the Coast, z nichž někteří jejich přední představitelé, jako třeba Mike Mearls se sympatiemi k původnímu D&D netají, již po druhé v krátké době na tento trend zareagovali.

 Po ohlášení záměru vydání nové, již 5. edice DnD, jejímž cílem má mimo jiné i sjednocení všech verzí pravidel pod jeden systém, jehož náplní má být zatím nespecifikovaný, částečný návrat ke kořenům a jejich revize, přichází prémiová reedice původních pravidel Advanced Dungeons and Dragons od Garyho Gygaxe z roku 1979. V Červenci vyjdé trojice základních pravidel Player's Handbook, Monster ManualDungeon Master's Guide. První dva jmenovaní za 35 dolarů a DMG za 45. To vzhledem k běžným cenám na ebay nebo Noble Knight za zachované exempláře určitě potěší všechny zájemce nebo sběratele.

Tak uvidíme, jestli pokud bude zájem, jestli časem neuvidíme i nějaké z původních modulů, nebo třeba i některou řadu basic Dungeons and Dragons.


Edit:
Ještě malé srovnání obálek:


 










 









 




Žádné komentáře:

Okomentovat